top of page

Over Present.Je.Kunst

Present.Je.Kunst is opgezet in een tijd waarin alles stil lag. Ook het werk van de beeldend kunstenaars. Naar voorbeeld van Pakje Kunst hebben we lokale kunstenaars in januari 2021 gevraagd of ze in ons kleine doosje kunstwerkjes wilde maken. En bij iedereen ging de creativiteit weer bruisen. Vanaf april 2021 staan onze doosjes in de winkel en is het een geweldig succes! Op dit moment hebben we 40 lokale kunstenaars die mee doen!

Het ontstaan

De inspritatiebron

Ons project is ontstaan uit enthousiasme over Pakje Kunst. Dat is een initiatief vanuit Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Initiatieven die werken met automaten waaruit je een pakje kunst kunt ‘trekken’ bestaan sinds 1978, in Nederland en Duitsland. Alle informatie daarover staat op de site van pakjekunst.com

 

Voor de Hoeksche Waard kon er helaas geen automaat meer geplaatst worden. Maar omdat we zo graag iets wilden opzetten hebben we, in samenspraak met Ro-Nalt Schrauwen ons project gestart. Zonder automaten en met een iets andere maat en uitvoering van het doosje.

De initiatiefnemers

Helma, Pauline, Ingrid en Bas zijn de enthousiastelingen van het eerste uur. Ingrid heeft het logo van PresentJeKunst ontworpen.

De start

We zijn met een 20-tal pioniers in zee gegaan in februari 2021. De Rotary Hoeksche Waard is onze Hoofdsponsor en de gemeente Hoeksche Waard heeft een startsubsidie gegeven. En daarmee konden we van start.

De hoogtepunten

1000ste pakje.

Expositie in Museum Hoeksche Waard

Hoe het werkt

Kunstwerkjes in kleine oplage

Present.Je.Kunst. is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier hun kunst onder de aandacht kunnen brengen in de eigen regio. De koper leert kunstenaars kennen via het werkje dat in ons doosje zit.
De kunstenaars maken een oplage van 10 kunstwerkjes ter grootte van het Present Je Kunst doosje van 5 x 5 x 7,5 cm. In serie of als unieke werken. Tijdens het inpakmoment komen de kunstenaars samen, wat een mooi moment is om elkaar te ontmoeten.

De doosje zijn te koop via winkels in de Hoeksche Waard. Kijk hier voor de verkoopadressen.Je koopt een doosje voor slechts €5,-. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3,50.

Het team

Present.Je.Kunst draait volledig op de inzet van twee vrijwilligers:

bottom of page