top of page

Wat is Present.Je.Kunst?

Present.Je.Kunst. is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier hun kunst onder de aandacht kunnen brengen in de eigen regio. De koper leert, nieuwe, kunstenaars kennen via het werkje dat in ons doosje zit. 

De kunstwerken zijn ter grootte van een doosje van 5 x 5 x 7,5 cm. en koop je voor slechts €5. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3,50.
 

In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen maar het is zeker een echt klein stukje kunst. Wat het is en van wie: dat is de verrassing. Koop het als iets extra’s bij een bos bloemen of een fles wijn. Of als iets bijzonders, bijvoorbeeld als verzamelobject. Maar pas op! Kunst kan bekoren, inspireren, schuren en ontroeren!

Organisatie:

  Pauline vd Wijk                    Helma Wagemakers                    Sandra Lievaart

GESCHIEDENIS:

Ons project is ontstaan uit enthousiasme over Pakje Kunst. Dat is een initiatief vanuit Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Initiatieven die werken met automaten waaruit je een pakje kunst kunt ‘trekken’ bestaan sinds 1978, in Nederland en Duitsland. Alle informatie daarover staat op de site van pakjekunst.com

 

Voor de Hoeksche Waard kon er helaas geen automaat meer geplaatst worden. Maar omdat we zo graag iets wilden opzetten hebben we, in samenspraak met Ro-Nalt Schrauwen ons project gestart. Zonder automaten en met een iets andere maat en uitvoering van het doosje. We zijn met een 20-tal pioniers in zee gegaan in februari 2021. De Rotary Hoeksche Waard is onze Hoofdsponsor en de gemeente Hoeksche Waard heeft een startsubsidie gegeven. En daarmee konden we van start.

Initiatiefnemers

klein _MG_5226-Edit.JPG
bottom of page