MOTIVERING:

Present.Je.Kunst. is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio.

De kunstwerken zijn ter grootte van een doosje van 5 x 5 x 7,5 cm. en koop je voor slechts €5. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3,50.
In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.
Je koopt een doosje met daarin een klein maar echt stuk kunst.

Wat het is en van wie: dat is de verrassing. Koop het als iets extra’s bij een bos bloemen of een fles wijn. Of als iets bijzonders, bijvoorbeeld als verzamelobject. Maar pas op! Kunst kan bekoren, inspireren, schuren en ontroeren!

GESCHIEDENIS:

Ons project is ontstaan uit enthousiasme over Pakje Kunst. Dat is een initiatief vanuit

Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Initiatieven die werken met automaten waaruit je een pakje kunst kunt ‘trekken’ bestaan sinds 1978, in Nederland en Duitsland. Alle informatie daarover staat op de site van pakjekunst.com

Voor de Hoeksche Waard kon er helaas geen automaat meer geplaatst worden. Maar omdat we zo graag iets wilden opzetten hebben we, in samenspraak met Ro-Nalt Schrauwen ons project gestart. Zonder automaten en met een iets andere maat en uitvoering van het doosje. We zijn met een 20-tal pioniers in zee gegaan in februari 2021. De Rotary Hoeksche Waard is onze Hoofdsponsor.