top of page

De vakantie voorbij

op 27 augustus 2021 hebben we met een groot deel van onze deelnemende kunstenaars ’n

gezellige borrel gehouden. Iedereen was natuurlijk uitgenodigd, maar je weet hoe dat gaat.

Het was zo gezellig, dat we zeker nog eens een borrel organiseren. Iedereen had wat te eten en drinken bij zich, zodat daar geen tekort aan was Super.

Men raakte met elkaar in gesprek, ideeën en ervaringen (over kunst en van alles!) werden uitgewisseld.

Dit is één van de redenen waarom we Present.Je.Kunst gestart zijn. Contacten!Zoals we in het vorige blog al vertelden, gaan we werken met edities. En het is dan OP = OP! Daar gaan we weer ruchtbaarheid aan geven natuurlijk. We nodigen per editie een groep van onze kunstenaars uit, zodat we niet aan iedereen blijven trekken om snel weer met nieuw klein werk te komen. We hopen dat het zo voor iedereen leuk blijft. We waren een beetje overrompelt door het succes, en willen alle energie en inzet wat beter verdelen. We hebben ook weer uitbreiding in de deelnemende kunstenaars, die worden t.z.t. voorgesteld en zijn dan zichtbaar op onze site.

Wat we bijvoorbeeld te horen kregen van de kunstenaars tijdens de borrel, was dat er, sporadisch nog, (dus we hopen op meer…) leuke contacten zijn tussen kopers en kunstenaars. Hou dat vast en warm, dan kan er nog meer moois uit ontstaan!

En we hoorden ook dat er nieuwe dingen en processen uitgeprobeerd werden omdat het beeldend werk tóch in dat kleine doosje moet, maar dan wel goed en met veel zeggingskracht! Dat deze puzzel vervolgens doorsijpelt in het vrije werk en tot nieuwe inzichten en werk leidt is erg mooi om te vernemen.Er haken volgers aan aan ons Facebook, als een galerie en een initiatief. Wie weet wat daaruit kan ontstaan. En de kunstenaars van Present.Je.Kunst. worden uitgenodigd deel te nemen aan expositiemogelijkheden, zoals de aanstaande open dag in het Cre-actief in Oud-Beijerland en een uitnodiging van Ian Vogel, om in zijn woonwinkel WAAR in Oud-Beijerland werk te presenteren.

We hopen dat van deze mogelijkheden gretig gebruik gemaakt zal gaan worden.

We hebben een nieuwe bestelling voor de prachtige doosjes uit durven zetten. Dat moet meteen met een fiks aantal, om de prijs per doosje niet te hoog te laten worden. Maar we lopen nu tegen een probleem aan….dat er een tekort is aan karton! Onze leverancier Van Driel-Grafisch zet alle zeilen bij om het juiste karton geleverd te krijgen. De levertijd loop wel op…Er wordt zoveel on-line gekocht en geleverd in kartonnen dozen…


En we hebben de kunstenaars uit kunnen betalen.

Het is een bescheiden bedrag, maar de energie die daaraan vastzit is onbetaalbaar.

We zijn onze kunstenaars dankbaar voor inzet en doorzet, leveren van kwaliteit en hun enthousiasme. Zonder hen, geen Present.Je.Kunst.

Onze dank geldt ook voor de locaties! Ook zonder hen: geen succes ! Alle locaties hebben aangegeven door te willen gaan met ons.


We gaan een mooie herfst tegemoet.

Team Present.Je.Kunst.

augustus 2021


Comments


bottom of page